"Min mor Marie Takvam" ved Magnus Takvam

Magnus Takvam vil fortelle om Marie Takvams liv og diktning, med små filminnslag der hun leser sine egne dikt og blir intervjuet.

Marie Ragnhild Takvam er født og oppvokst på en gård på Norangdal, Sunnmøre. Hun studerte psykologi, var en kjent radiostemme i barneprogrammer på 1960-tallet og spilte i Vibeke Løkkebergs film Åpenbaringen, 1977.

Marie Takvam debuterte i 1952 med diktsamlingen Dåp under sju stjerner, som var direkte og sanselig. Blant høydepunktene i hennes forfatterskap er Merke etter liv, 1962, Auger, hender, 1975, og Falle og reise seg att, 1980. Marie Takvam betraktet kvinnelivet fra samfunnets og eksistensperspektivet, og sentrale temaer i diktene hennes er livssyklusen til kroppen, lysten og fødselen. (Kvidelitteraturhistorie på nettet, 2012)

Magnus Takvam har arbeidet som journalist og politisk kommentator i NRK siden 1983. Han har skrevet en bok om Arbeiderpartiet, Arbeiderpartiets fall i 2002, og har også arbeidet lenge med å samle materiale om sin mor, forfatteren Marie Takvam. De siste årene har han holdt foredrag, laget radioprogrammer og skrevet om sin mor ved siden av NRK-jobben. (Kagge forlag)

Velkommen!