Revy "Vi elendige" med Holmen seniorteater

Holmen seniorteater har femårsjubileum i år. Den nye revyen ble presentert på Holmen seniorsenter onsdag 27. mai. 

En forventningsfull forsamling tok med jubel imot «de elendige» der de krumbøyde og stabbende kom inn på scenen med spaserstokker og rullator. Plutselig satte musikken i med en heftig rockemelodi! Spaserstokker og rullator ble slengt til side – og de elendige viste seg å ikke være så elendige likevel! De kastet seg ut i en vill dans, som ble avsluttet på geledd med en streng eksersis. På aksel gevær etc. - med spaserstokkene.

En rekke sketsjer fulgte tett i tett med innhold fra eldres liv i samfunnet. -Beboere i «Krokryggen gamlehjem» hadde gymnastiske øvelser med hvite hansker for å vise tydelige bevegelser.

Det ble romantiske møter mellom enslige på seniorsenteret, «Kommer De ofte hit?» - Tre fengselsfugler med samfunnstjeneste på sykehjemmet avslo å spise middag der: «Det får være nok at vi er her hele dagen, nå vil vi hjem til fengslet, der er det bedre mat!»

En dame med barnevogn kom inn på scenen. Hun hadde hatt besøk av Den Hellige Ånd i form av en emissær, som mente at innholdet i barnevogna måtte være Satans barn, etter å ha blitt konfrontert med konsekvensene av sitt besøk. «En sinna mann» la fram sine vansker med dataspråket. Han ville kjøpe en stol, ble anbefalt å bruke «Finn.no», men der dukket det opp så mange uforståelige ord og begreper at han måtte gi opp hele kjøpet.

Krig /fred- temaet ble tatt opp av «Tuppen og Lillemor». En mann med begynnende demens glemte det meste av det han skulle gjøre, men han var svært fornøyd med at han hadde husket å vanne blomstene.

En politiker kom inn og snakket om oppstramming og innstramming i eldreomsorgen: «En liten sprøyte gjør deg godt» - Den geniale idéen å spare penger med å kutte ut «Den kulturelle spaserstokken» på institusjonene, og overlate underholdningen til pleiepersonalet fikk sitt pass påskrevet. «Bæ bæ, lille lam» og noen mislyder fra en saxofon resulterte i at en spaserstokk ble knekket i to: «Vi vil ha underholdning med mening i!» ropte pasientene. 

Den skremmende eldrebølgen ble materialisert med store, svarte tekstiler som fylte scenen med kraftige, bølgende bevegelser. Tryggheten ble representert av en kosebamse som kunne røre på seg. «Ta mi hand, og leid meg før eg fell», var en varm bønn i diktet som ble lest for oss.

Forhåpningene om det nye sykehjemmet i Gartnerveien var med, og den klangfulle, kraftige avslutningssangen hadde refrenget «Solskinn på vår vei».

Publikum kvitterte for revyen med å synge «Gid de lenge lenge lenge leve må». Daglig leder Gro Kristoffersen ga roser til de opptredende, og det ble langvarige klappsalver for en teatertrupp som – med sin dyktige instruktør Gro Lystad - bare blir bedre og bedre og bedre.  – Men ikke alle tilskuerne fikk med seg alle poengene, det er satt i gang innsamling til mikrofoner. Nesbru Lions startet giverstrømmen med å bevilge 3000 kroner!

Eldfrid Hovden