Kino

Fra onsdag 7. juni 2017

Asker seniorkor

Det var grått og kaldt ute, store regndråper klasket ned i dammene på parkeringsplassen.

Så kom seniorkoret og skapte sol og vår og forventninger. Flere av sangene ble sunget på nynorsk denne gangen, noen oversatt fra engelsk. «Auld Lang Syne» kom oss nærmere – når koret la følelsene til i sangen om «Det som ein gong var». De sang om spirene som «sitrer under beina våre» - «Ein strålande morgon» - «Lukka og eg er i lag» - slik at vi trodde på det. Berit Walaas overrasket oss med å gale «Kykeliky» i en vise av Bellman!

Som de pleier, lot de oss synge med i velkjente sommersanger. Andre avdeling ga oss både solosang ved Solveig Høiland og blant annet "Om eg var ein rikmann" fra «Spelemann på taket». Til avslutning fikk vi «Fagert er landet». Det var et program som styrket takknemligheten hos tilhørerne, både for konserten og for at vi ble minnet om gode sider ved livet.

Kristin Lunde sørget for sikkert og trygt pianofølge. Dirigent Berit Walaas imponerte – som vanlig. Hun har evne til å lokke fram mye fint fra sangernes struper – og hun har pågangsmot til også å satse på krevende sanger.  – En fin formiddag, det må være trettiende gang seniorkoret er hos oss. De er hjertelig velkomne igjen til jul!

Skrevet av Eldfrid Hovden.
Fotos og video: Mary Hustad.