Seniorteater revy 27. november 2013

Ingeborg Gydtfeldt

Gro Lystad, Instruktør

Ragnhild Høyer og Marit Kolstad.

Gro Kristoffersen.

Foran: Gro Lystad (instruktør), Berit Fladvad, Marie Borge Refsum, Ingeborg Gydtfeldt. Bak: Marie Therese Cappello (sminke), Sidsel Korsvoll, Tore-Dag Fladvad, Ragnhild Høyer, Johan Karlsen, Marit Kolstad, Kristoffer Gydtfeldt, Marit Skjelbreidalen.

Teatergruppa på Holmen seniorsenter hadde premiere på årets revy sist onsdag på seniorsenteret. De hadde tatt for seg eldres tilværelse i dagens samfunn – og eldreomsorgen. Teatergruppa er tilknyttet Asker kulturskole, og har instruktør herfra.

Til jubel og latterbrøl fra en fullsatt kafeteria, formidlet de hverdagens oppgaver på en morsom og tydelig måte. Mobiltelefonens fortreffelighet – med valg og tasting og venting (med musikk). «De rykker stadig frem i køen – De er nummer trettiseks – De må regne med en ventetid på en time og ti minutter»!


Postens omlegging, med de utfordringer dette byr på når postkontor og postkasser forsvinner – og alt skal ordnes på nettet.


Fengselsfugler, ilagt samfunnstjeneste – som heller vil spise middag i fengslet enn på pleiehjemmet «fordi det bedre mat der».


«To for en»- prinsippet: En dement som går tur med en rullestolbruker ute i naturen.


De teknologiske nyvinninger, som skal spare kommunen for store utgifter til eldreomsorg: Videoovervåkning, som gjør at man blir sett – noe alle eldre ønsker. - En skjerm med blinkende lys som gir stor valgfrihet til de eldre: «Trykk på ønsket aktivitet. Trykk på kontakt med pårørende». – Trykk på kontakt med omsorgssektoren.» Fra skjermen kommer også meldinger om å ta pillene – og om at det er tid for å gå til sengs. – Som kontakt med noe levende tilbys et loddent kosedyr som rører på seg. Dyret kan iblant gi et elektrisk støt – men «det er så lite at det gjør ikke noe».


En meget god framføring av en vise med påminnelse om pleiehjemmet i Gartnerveien.

En aktuell revy med mange gode poenger – flott framført!

 

Skrevet av Eldfrid Hovden

Fotos: Mary Hustad