Holmenteater revy "Best før" 24. mai 2017

Holmen seniorteater revy "Best før" 24.05.2017.

De klarte det igjen! «Best før» var tittel på revyen.  Som publikummer lurte en litt på hva tittelen skulle bety?  Var teatergruppens forestillinger bedre før? Var de eldre skuespillerne bedre i yngre dager?

Etter hvert ble meningen tydelig! Var det bedre å leve før?  Skuespillernes barndom og ungdom steg fram gjennom minner om hverdager uten vaskemaskin, Internett og mobiltelefon – kroppsarbeid istedenfor treningshaller. Eldre søsken oppdro de yngre – nå har vi barnehager til det. Det var ullklut med terpentin på brystet istedenfor penicillin. I vår tid slipper vi unna mye slit – men duppeditter og såkalte sosiale medier tar mye tid. Kanskje vi mister noe?  Hvor er det blitt av barna som leker fritt ute? Hvordan er det i våre dager med oppdragelse til ansvar og omsorg?  Kanskje bekymringene er blitt større - til tross for lettelsen med alle tekniske hjelpemidlene? Forsøplingen – klimaendringene – ressursene - globaliseringen? Dagens eldre har opplevd store endringer i samfunnet, og fått mange erfaringer. 

Iført flosshatt og svarte klær ga aktørene sine bidrag til revyen. Kroppsspråk, dans, sang - og gjenkjennelig kjær musikk forsterket budskapene. Dyktige Gro Lystad fra Asker kulturskole hadde regien, skuespillerne improviserte elegant der de hadde glemt replikkene (fikk vi høre etterpå). – Takket være kommunens lydanlegg og en rutinert lydmann fikk vi denne gangen høre det som ble sagt!

Avslutningen var gripende – alle hender i hvite hansker strakte seg mot en jordklodeballong: «Vi oppdager andre solsystemer og andre kloder – men det viktigste er å ta vare på vår egen jord».

Brukerne på Holmen seniorsenter er stolte av teatergruppa! Noen blir syke, noen dør – men de som er igjen arbeider videre. Gratulerer med årets revy!

Skrevet av Eldfrid Hovden.
Fotos: Mary Hustad